Uit het Merksem Nieuwsblad

Posted on April 8 2013
Filed Under Latest News

MERKSEM – De vzw Befiso organiseerde de ‘Pinoy Spring Party’ om geld in te zamelen voor de renovatie van een kerk in de Filipijnen.

De vzw organiseerde zaterdag in het Stedelijk ontmoetingscentrum Merksemdok in de Emiel Lemineurstraat het feest om financiƫle steun te vinden. Het betreft de renovatie van een kerk in de Filipijnse stad Davao.

Lucy Magmanlac, voorzitter: ‘Onze vzw Befiso wil met dit gebaar de lokale gemeenschap ondersteunen omdat deze mensen niet over de middelen beschikken om de kerk te herstellen. Daarom organiseren we dit feest. We kregen hiervoor de steun van de Stad Antwerpen en enkele sponsors. De komst van The Voice van Vlaanderen kandidate Sarah en de bekende Filipijnse zangeres Leah Bien hebben er ook toe bijgedragen dat we een volle zaal hadden. En dat we ons project zeker kunnen uitvoeren.’

Vzw Befiso heeft voornamalijk als doel het verstrekken van individuele hulp aan Filipijnse mensen in nood. Maar ook het bevorderen van de maatschappelijke integratie van Filipijnen in de Belgische samenleving.