Belgisch-Filipijnse vereniging zorgt voor hulp na tyfoon Haiyan

Posted on November 11 2013
Filed Under Latest News

Uit het Nieuwsblad van 10 november 2013 ((read original article with photos here / lees origineel artikel met foto’s hier):

MERKSEM/ANTWERPEN – De vereniging zet zich hoofdzakelijk in om de Filipijnse gemeenschap te ondersteunen en te helpen. Geld inzamelen voor een project doen ze door bijvoorbeeld een feest te organiseren.

BFS of Belgisch-Filipijnse Solidariteit is een vzw die zich inzet voor het verstrekken van hulp aan Filipijnse mensen in nood. Maar ook om te helpen bij integratie, onderwijs en opvoeding. Ze organiseren ook bijeenkomsten om bepaalde projecten te ondersteunen. Zaterdag hield de vzw een Halloween party in het Ontmoetingscentrum Merksemdok in de Emiel Lemineurstraat. Er werd gedanst, gezongen en muziek gespeeld.

Melody, iemand van de organisatie vertelt over de gevoelens in de groep: ‘We hebben verschillende projecten die we steunen, maar nu met de storm, tyfoon Haiyan in de Filipijnen hebben we besloten om speciaal voor deze ramp iets te doen. Dus de opbrengsten van deze avond gaan zeker naar de mensen in nood ginder. De mensen hebben er echt alle mogelijke hulp nodig. Ik denk dat iedereen de televisiebeelden  zag op het nieuws, niet?’

Maar ben je zeker dat jullie inzet beloond wordt en dat het geld veilig aankomt? ‘We doen dit niet alleen, we werken nauw samen met een andere vereniging in de Filipijnen. Het geld dat we opsturen naar de Filipijnen is dus rechtstreeks naar die andere vereniging. Zo weten we ook zeker dat het geld ginder aankomt en goed gebruikt wordt. We kennen deze mensen goed. We zijn zelf ook een erkende vzw wat niet onbelangrijk is.’

Melody en haar vele Filipijnse vrienden zijn er niet gerust in: ‘We weten van onze leden dat ze geen contact kunnen krijgen met hun familie ginder en dat is bijzonder pijnlijk. Er zijn meer natuurrampen in de Filipijnen maar meestal kunnen we makkelijk contact houden.Tegenwoordig met het internet lukt dat wel, alleen deze keer horen we totaal niets.’

Wil je ook de mensen in de Filipijnen steunen? Dan kan je contact opnemen met Lucy Nuyens, via mail: befiso@gmail.com